Конгресмени призоваха ФБР да започне разследване срещу Тръмп

  • 04 януари 2021 21:18

  • 3404
  • 3
Конгресмени призоваха ФБР да започне разследване срещу Тръмп
© Getty Images/Guliver

Двама конгресмени демократи от Камарата на представителите в Конгреса на САЩ призоваха ФБР да започне разследване срещу президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за предполагаем натиск, упражнен от него върху държавни служители, за да бъдат променени по места резултатите от президентските избори през ноември, предаде ДПА, цитирана от БТА.

През уикенда в медийното пространство изтече разговор, в който, както се твърди, Тръмп моли високопоставен представител на изборните власти в щата Джорджия да промени резултатите от изборите, като намери 11 780 гласа в негова полза.

Записът бе публикуван първо от в. "Вашингтон пост".

Тръмп поиска от секретаря на Джорджия да "намери" гласове, за да потвърди победата му

В писмо, адресирано до директора на ФБР Кристофър Рей, конгресмените Тед Лиу (от Калифорния) и Катлийн Райс (от Ню Йорк) изтъкват, че разговорът е доказателство за опитите на президента да фалшифицира изборите.

Два месеца след президентския вот Тръмп все още отказва да се признае за победен от демократа Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, отбелязва ДПА.

Очаква се в сряда Конгресът да се събере и да утвърди изборната победа на Байдън преди встъпването му в длъжност като президент на САЩ на 20 януари.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
3404 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ТръндЮ

2021.01.05 | 05:20

3
Мдаа... чукча писател не читател! 11780 бюлетини на хора които са гласували за него са премахнати и той иска обяснение защо и д се прибавят обратно!
оня

2021.01.05 | 00:15

2
Тц,записа не е оригинален:...значи няма доказателство за престъпление.
Споко Тръмпи...!

2021.01.04 | 21:26

1
То и при нас имаше запис с ачик- ачик гласа на Борисов,но Каскетатурата каза- ,,Не е той"...!

Добави коментар

Водещи новини