Фейсбук поде кампания в подкрепа на донорството на органи

  • 01 май 2012 21:18

  • 629
  • 0
Фейсбук поде кампания в подкрепа на донорството на органи
©

Социалната мрежа Фейсбук поде днес кампания в подкрепа на донорството на органи, с която да свърже донори в САЩ и  Великобритания с пациенти, очакващи трансплантация, предадоха  Франс прес и Асошиейтед прес.

В рубриката "здраве" потребителите, живеещи в тези две страни, могат да се обявят за донори на органи и да обяснят на  приятелите си защо са взели това решение. Има линкове към официалните регистри на донори, в които могат да се впишат  желаещите потребители.

"Днес в САЩ 114 000 души, както и милиони други в цял свят очакват сърце, бъбрек или черен дроб, който ще им спаси живота", посочва основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг - един от първите, определил се на страницата си като донор на органи. Тази идея му дошла в разговор с неговата приятелка - студентка по медицина. Той я бил обсъждал и с приятеля си Стив Джобс,  съосновател на Apple, който почина миналата година. На Джобс бил трансплантиран черен дроб през 2009 г. "Искаме да опростим нещата. Трябва само да посочите страната, в която живеете и ние ще ви пренасочим към регистрите на донори", добавя Зукърбърг.

Според американската неправителствена организация Donate Life America всеки ден в САЩ умират средно 18 души заради липса на орган за трансплантация в подходящия момент.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
629 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини