САЩ одобриха използването на ваксината на Пфайзер и Бионтех за пилоти и авиодиспечери

  • 12 декември 2020 21:57

  • 983
  • 4
САЩ одобриха използването на ваксината на Пфайзер и Бионтех за пилоти и авиодиспечери
© Getty (архив)

Федералното управление за авиация съобщи днес, че е одобрило използването на ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер и Бионтех от пилоти и авиодиспечери, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Американският авиационен регулатор уточни, че пилотите и диспечерите не трябва да летят или да изпълняват задълженията си, свързани със сигурността, 48 часа след ваксинирането.

Управлението посочи, че ще наблюдава реакцията на пациентите към ваксината на Пфайзер и Бионтех и може да коригира политиката си, за да гарантира безопасността на полетите.

САЩ разрешиха ваксината на Пфайзер и Бионтех снощи.

Ваксината ще пристигне на 145 места в САЩ в понеделник сутрин, съобщи генерал Гас Пърна на брифинг. Пърна, който е главен оперативен директор на правителствената програма за разработване, производство и разпространение на ваксината срещу COVID-19 каза, че ваксината ще бъде доставена от Ю Пи Ес и ФедЕкс, допълва АП.  Във вторник и сряда тя ще бъде доставена на още 450 места.

Перу разследва сериозен инцидент с доброволец в тестовете на китайска ваксина

По думите на Пърна ваксината ще пристигне в понеделник сутрин, така че здравните работници да могат се ваксинират и да започнат да поставят ваксината на пациенти.

Първата пратка с ваксината ще бъде изпратена утре от фармацевтичния завод в Каламазу, щата Мичиган, съобщи днес Пфайзер пред Си Ен Ен.

Ваксината ще се произвежда в три избрани завода в САЩ - в Сент Луис (щата Мисури), в Андовер (Масачузетс) и в Каламазу. При необходимост компанията е готова да задейства предприятията си в щата Уисконсин и в Белгия.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
983 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.12 | 22:18

1
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
Манев

2020.12.13 | 13:39

4
Че кой ли те пита за колко си продаваш калпака?
Hss

2020.12.12 | 22:39

2
всеки средно интелигентен българин знае, пе Слави е един долен чалгар и че от него и чеп за зеле не става
Българин

2020.12.13 | 12:15

3
Слави, освен че е нагъл и долен като човек е тежко болен и заболяването му изисква големи разходи и води към тежка инвалидност и летален край! Това е причината да няма семейство, нормален живот и деца! Не пожелавам никому неговия живот, но този човек не трябва да влиза в политиката!!!

Добави коментар

Водещи новини