Екзекутираха член на тексаска улична банда в САЩ

  • 11 декември 2020 06:13

  • 8823
  • 6
Екзекутираха член на тексаска улична банда в САЩ
© Getty Images/Guliver (архив)

Деветата за годината екзекуция на федерално равнище бе извършена в САЩ, която е и първата в преходния период между две президентски администрации от 130 години, предаде Асошиейтед прес.

Екзекутираният Брендан Бърнард е член на тексаска улична банда, осъден за ролята си в убийството на религиозна двойка от Айова преди повече от две десетилетия, когато е 18-годишен.

САЩ екзекутираха първия чернокож след възобновяването на смъртното наказание

За седмиците до встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън са планирани още четири екзекуции от федералните власти, включително една по-късно днес.

Екзекуцията на Бърнард е рядък случай на осъден, получил най-тежкото наказание за престъпление, извършено когато е бил в края на тийнейджърските си години, цитира БТА.

В Калифорния обявиха мораториум върху смъртните присъди

Няколко известни личности, включително Ким Кардашиян Уест се обърнаха с молба към президента Доналд Тръмп да замени присъдата на Бърнард с доживотен затвор.

Администрацията на Тръмп възобнови екзекуциите на федерално ниво през юли след 17-годишно прекъсване въпреки разпространението на коронавируса в американските затвори, припомня АП. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
8823 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.11 | 21:05

6
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
Мира

2020.12.11 | 07:29

1
Невероятно хубава новина. На хората им става Коледно след тези хуманни, дълбоко човешки, силно демократични и извратени , безумни новини.

2020.12.11 | 10:35

5
Какво лошо има - някой си е получил отплатата за собствените си действия. Двама души са отмъстени, а вероятно няколко други спасени. Бесните кучета се застрелват.
Васо Сръбския

2020.12.11 | 08:43

3
Тиквата го искаме на електрическия стол
Васо лудия

2020.12.11 | 08:52

4
А ти да гп дуржиш за ху,я

2020.12.11 | 07:35

2
Къде е европа, за да покаже " възмущението " от това " варварство". Нали това е признак на " "цивилизация" - отмяната на смъртните присъди. Верно бе,те на големия брат акъл не могат да дават. Само на останалите( без Израел, щото на тях и големия брат не смее да каже нещо)

Добави коментар

Водещи новини