Байдън избира д-р Фаучи за съветник по COVID-19

  • 07 декември 2020 17:20

  • 426
  • 2
Байдън избира д-р Фаучи за съветник по COVID-19
© Getty Images/Guliver

Избраният за президент на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в обяви днес няколко назначения в бъдещия си здравен екип, ключови постове в разгара на пандемията от коронавирус, включително главния прокурор на щата Калифорния Хавиер Бесера, за министър на здравеопазването, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Ако бъде утвърден от Сената, 62-годишният Бесера ще бъде първият латинос начело на ведомството.

Избиран в продължение на повече от две десетилетия в камарата на представителите, Бесера енергично защитаваше реформата на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият в здравното осигуряване, както и програмата DACA (ДАКА), приета, за да защитава стотици хиляди млади мигранти от депортиране.

При управлението на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския юристът Бесера енергично атакуваше по съдебен път решенията на републиканското правителство.

Байдън потвърди също, че ще назначи уважавания д-р Антъни Фаучи, който и сега е член на здравния екип на Белия дом, за свой главен съветник за кризата с COVID-19.

Фаучи е човек, който действа успокояващо на американците от началото на пандемията, свикнал е с телевизионни участия, при които неуморно повтаря колко е важно всеки да спазва предпазни мерки.

Успоредно с това той ще запази поста си на директор на института по заразни болести.

Избраният за президент обяви, че ще назначи жена - Рашел Валенски - начело на Центровете за превенция и борба с болестите, които са на първа линия в битката срещу коронавируса.

Този екип от ползващи се с доверие опитни ръководители ще внесе най-висша степен на почтеност, научна стриктност и опит в управлението на кризи, за да се справи с едно от най-големите предизвикателства, пред които Америка се е изправяла: поставянето на пандемията под контрол, посочи в изявление Байдън.

Всички тези назначения ще трябва да бъдат потвърдени от Сената, а дали републиканците или демократите ще имат мнозинство в него ще се разбере през януари, след частични избори.

Байдън ще номинира главния прокурор на Калифорния за здравен министър

Байдън беше обещал кабинет, който отразява многообразието на американското население. Той вече назначи Алехандро Майоркас за министър на вътрешната сигурност, който, ако бъде утвърден, ще е и първият представител на латиноамериканската общност на този пост.

Байдън обяви и състава на бъдещия си икономически екип, като начело на финансовото министерство ще е Джанет Йелън - бивш председател на Управлението за федерален резерв. Байдън огласи и постове във външнополитическата сфера - неговият избор за първи дипломат на САЩ е Антъни Блинкън.

Обявен е и целият състав на екипа по комуникации в Белия дом, припомня АФП.

Последвайте канала на

Novini.bg
426 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.12.10 | 17:23

2
Рептили, мама им да е6а! ТОРМОЗЪТ ПРОДЪЛЖАВА.

2020.12.07 | 18:20

1
Избери Мангъров Байдън и ще имаш вечна пандемия

Добави коментар

Водещи новини