Микровълни са разболели американските дипломати в Куба и Китай, установява научен доклад

  • 06 декември 2020 07:38

  • 4801
  • 3
Микровълни са разболели американските дипломати в Куба и Китай, установява научен доклад
© Gettyimages (архив)

Нов доклад на комисия на Националната академия на науките е установил, че "насочено" микровълново лъчение е вероятната причина за разболяването на американски дипломати в Куба и Китай.

Изследването, поръчано от Държавния департамент, е поредният опит да се намери причината за загадъчната болест, започнала да се появява в края на 2016 г. сред американския дипломатически персонал в Хавана, предаде Асошиейтед прес.

Докладът установява, че "насочена пулсираща енергия с радиочестота изглежда най-достоверното обяснение на симптомите, включващи силно главоболие поради високо кръвно налягане, световъртеж и когнитивни затруднения. Според доклада това е по-вероятно обяснение от предишните предположения за тропическа болест или психологични проблеми, информира БТА.

Няма признаци за политически мотив за нападението в Трир

Докладът на 19-членната комисия не уточнява източника на енергията и дали става дума за атака, макар да отбелязва, че научноизследователска работа по причиняването на този тип вреди е била извършвана в бившия Съветски съюз.

Последвайте канала на

Novini.bg
4801 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Маркони

2020.12.06 | 12:50

3
Руско изобретение от 1947 год., използващо пасивен (без захранване) ретранслатор за подслушване на разговори с микровълни. Предполагам усъвършенствано да ползва всяка метална повърхност в подслушваната стая, но съответно изискващо голяма мощност на излъчването.
А

2020.12.06 | 11:14

2
Тея скоро ще обвинят Русия, Китай или др. държава за атомната бомба над Хирошима и Нагазаки.
Гошо

2020.12.06 | 09:18

1
Психотронно оръжие в действие, по време на студената война в СССР подобни системи системи са биюи неизменна част от охраната на секретни обекти и инсталации, бай дъ уей американнските военни бази разположени в ЕС, военни летища, също разполагат със подобни микровълнови генератори със насочено действие като част от системата за охрана и ги ползват успешно,само че домакините им си траят от страх че биг брадъра ще се разсърди. Подобни джобни микровълнови генератори се произвеждат още от 90 години, а стационарни такива се ползат се в селското стопанство за недопускане на "вредители" в складовете със земеделска продукция. Всеки един смарттелефон,комп,смарттелевизор.................

Добави коментар

Водещи новини