Тръмп с призив към губернатора на Джорджия

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския призова губернатора на Джорджия Брайън Кемп да спре предстоящата изборна надпревара в щата за Сената и повтори безпочвените си твърдения за измама на президентските избори в САЩ през ноември, предаде ДПА.

"Направи нещо, Брайън Кемп, Джорджия. Ти позволи в твоя щат да има измама", заяви Тръмп в Туитър. "Ние трябва да проверим подписи и да преброим подписани пликове спрямо бюлетини. После изборите да бъдат отменени. Те няма да са необходими. Ние ще спечелим всичко", каза президентът на САЩ.

Тръмп заплашва с вето закон за отбраната заради параграф, защитаващ социалните медии

Републиканецът Тръмп загуби от демократа Джо Байдън в традиционно консервативния щат Джорджия на президентските избори миналия месец. Президентът обаче отказва да се признае за победен, атакува своите съпартийци в Джорджия и отправя неоснователни твърдения за измама при гласуването, припомня ДПА.

В Джорджия през януари ще има два балотажа и за двете места от щата в Сената на САЩ. Изходът от тези изборни надпревари ще определи дали демократите или републиканците ще имат мнозинство в горната камара на Конгреса, след като Байдън стане президент. Висш служител, надзираващ изборите в Джорджия, призова Тръмп да се откаже от твърденията си за измама, като каза, че президентът вдъхновява насилие срещу местни изборни служители. "Спрете да вдъхновявате хора да извършват потенциални актове на насилие. Някой ще пострада. Някой ще бъде убит. А това не е правилно", заяви Гейбриъл Стърлинг, информира БТА.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет