Тръмп помилва бившия си съветник Майкъл Флин

  • 26 ноември 2020 07:22

  • 838
  • 1
Тръмп помилва бившия си съветник Майкъл Флин
© Getty Images/Guliver (архив)

Доналд Тръмп помилва бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин, който се призна за виновен, че е излъгал ФБР по време на разследването дали е имало руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г., предаде Ройтерс.

"За мен е Голяма Чест да обявя, че генерал Майкъл Т. Флин получи пълно помилване. Честито на генерал Флин и на прекрасното му семейство. Знам, че сега ще прекарате фантастичен Ден на благодарността", написа Тръмп в "Туитър".

Флин, пенсиониран генерал от армията, се призна за виновен през 2017 г., че е излъгал ФБР за контактите, които е имал с посланика на Русия в Съединените щати в трите седмици преди встъпването в длъжност на Тръмп през януари 2017 г.

Министерството на правосъдието на САЩ оттегли обвиненията си срещу Майкъл Флин

Оттогава той се опитва да оттегли показанията си с мотива, че прокурорите са му нарушили правата и са го подмамили да направи самопризнания. Обявяването на присъда срещу Флин бе отложено неколкократно.

Флин бе първият съветник по националната сигурност на Тръмп, но президентът го уволни, когато избухна полемиката с контактите на бившия генерал с тогавашния посланик Сергей Кисляк.

Флин е един от няколкото сътрудници на Тръмп, признали се за виновни или осъдени след разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за намесата на Москва през 2016 г. в подкрепа на кандидатурата на Тръмп за президент. Русия отрича да се е намесвала в изборния процес в САЩ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
838 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.11.26 | 08:53

1
Защо блокирате коментара, бе боклуци?

Добави коментар

Водещи новини