Лидери на Япония и Южна Корея разговаряха с избрания за президент на САЩ Джо Байдън

  • 12 ноември 2020 06:29

  • 598
  • 5
Лидери на Япония и Южна Корея разговаряха с избрания за президент на САЩ Джо Байдън
© Getty Images, архив

Японският премиер Йошихиде Суга разговаря днес по телефона с избрания за президент на САЩ Джо Байдън, предаде Ройтерс, цитирани от БТА. В рамките на разговора Суга изтъкна важността на двустранните връзки между Япония и Съединените щати.

"Байдън заяви, че възнамерява да засили отношенията между САЩ и Япония и да работи заедно с Япония за свободен и отворен Индийско-Тихоокеански регион", каза Суга пред журналисти в офиса на японския премиер.

Суга изтъкна, че той и Байдън са постигнали съгласие да се срещнат лично възможно най-скоро.

Южнокорейският президент Мун Дже-ин и избраният за президент на САЩ проведоха днес телефонен разговор и подчертаха важността на съюза между Сеул и Вашингтон, предаде Ройтерс, като се позова на южнокорейския президент. Двамата лидери изтъкнаха важността на това да има мир на Корейския полуостров.

Журналистът Иво Иванов: Америка бе светлина в мрака, сега е разединена

Мун заяви, че ще си сътрудничи тясно с Байдън за преодоляването на глобални предизвикателства като пандемията от коронавируса и климатичните изменения.

Последвайте канала на

Novini.bg
598 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Някой

2020.11.12 | 08:18

1
Стига с този д_ъртият педофил!!!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.11.12 | 09:32

5

Ватенко проста! Етотова сте вие ''алтернативата'' долни комунситически убийци! Не ме плашиш ватенко миризлива, мизерници, като теб не плашат дори бездомните кучета! Рускенефа беше и остава враг номер едно на България! А точно такива ''русофили'' ато теб, коит о поставят интереса на рускенефа пред българският заслужават това, което ти описваш Така че , утайката, като вас ''русофили'' не ме плаши, вие сте отживелица, идва ново време, време , в което истината се цени, за разлика от лъжите на рускенефа, с които ви е отровила!

ako

2020.11.12 | 09:08

4
ако опозицията е с манталитета на русофоба разбираемо е защо трябва да се избива. това е мразеща майка си и баща, род и родина сган.
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.11.12 | 08:52

3

А Путин да не е първа младост?! Няма да коментирам малоумието ти за думите ''педофил'' Точно този дъртак спечели честни избори срещу един малоумник, който си мислеше,че светът се върти около него! За пореден път хамериканците показаха на рускенефа как се проведждат избори! В рускенефа такова нещо няма, там опозицията се избива

Днес висшите сили говорят с нас чрез знаци

2020.11.12 | 08:46

2
Днес висшите сили говорят само за България и българските вещици

Добави коментар

Водещи новини