Обрат в Джорджия, Байдън поведе пред Тръмп

  • 06 ноември 2020 12:42

  • 2468
  • 5
Обрат в Джорджия, Байдън поведе пред Тръмп
© Getty Images/Guliver

Кандидатът на демократите на президентските избори в САЩ Джо Байдън вече води пред президента републиканец Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в ключовия щат Джорджия, предадоха световните агенции, като се позоваха на американски медии. Това означава, че Байдън се приближава все повече до победата, отбелязва БТА.

Телевизиите Си Ен Ен и Фокс нюз съобщиха, че в Джорджия демократът вече има преднина от 917 гласа пред президента при обработени около 99 процента от бюлетините. Преброяването продължава.

До момента Байдън си е осигурил подкрепата на 253 електори. За победа при гласуването в 538-членната Избирателна колегия са необходими 269 гласа.

Джорджия има 16 електори. Ако Байдън спечели там и запази преднината си в друг ключов щат - Аризона, който носи 11 гласа в Избирателната колегия, той ще е новият президент на САЩ.

Тръмп води на Байдън в щата Джорджия с едва 665 гласа

Кандидатът на демократите ще получи допълнителна охрана от агенти на Сикрет сървис, съобщи в. "Вашингтон пост", цитиран от ДПА. Байдън планира да остане още един ден в Уилмингтън, щата Делауер, откъдето е възможно да произнесе реч.

Сега кандидат-президентът от Демократическата партия и щабът му са охранявани от десетина агенти на Сикрет сървис. Службата ще изпрати днес още свои служители, пише "Вашингтон пост", като се позовава на анонимни източници.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
2468 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
бобъра

2020.11.06 | 18:36

5
Жалки слепци, как не виждате накъде върви света. Тая политическа корона не е случайна. Идва ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА, КОЯТО МОЖЕ , ПОНЕ ЗА ОЩЕ 4 ГОДИНИ, ДА БЪДЕ СПРЯНА ОТ ТРЪМП.ТОЙ И САМО ТОЙ ЗНАЕ И МОЖЕ ДА СПРЕ УНИЩОЖЕНИЕТО НА МИЛИАРДИ ХОРА.

2020.11.06 | 14:08

4
А замисляте ли се какво ще стане, като спечели Камала, така де, Джосеф(ако доживее още 4 години)!? Като вдигне данъците на милионерите, те са хитри, за да изкарват толкова пари, ще си прехвърлят капитала в други държави, в друга валута, например Япония, Индия, и там има успешни компании, които растат само нагоре. Доларът ще се срине още повече. А по-високите данъци на корпорациите, те пак няма да ги плащат, или ще вдигнат цените на продуктите, или ще ги взимат от служителите. Като не харесвате Тръмп, това не е повод да подкрепяте Биден. Ако работите в голяма софтуерна американска компания, няма да ви е толкова весело!

2020.11.06 | 13:36

3
Не е нито празнодумец,нито празноглавец.Човек,който пише само да начеше езика си глупксти е жалък и смешен.ЕДИНСТВЕНИЯТ президент на САЩ.,който не запали никъде конфликт,изтегли войски от Европа,вдигна стандарта на американците/прочети тяхна преса предк надпреварата/Демократични избори,ама друг път.Ясно е кой ще спечели и кой стои зад това.

2020.11.06 | 13:03

1
Напред към победата Байдън, срази този празнодумец.

2020.11.06 | 13:18

2
и празноглавец!

Добави коментар

Водещи новини