Хайко Маас: Случващото се в САЩ не отговаря на демократичната култура на тази страна

  • 06 ноември 2020 06:34

  • 1575
  • 3
Хайко Маас: Случващото се в САЩ не отговаря на демократичната култура на тази страна
© Getty Images, архив

Ситуацията около изборите в САЩ не отговаря изцяло на демократичната култура на тази страна. В Германия се надяваме, че резултатите от гласуването ще станат известни скоро, заяви вчера германският външен министър Хайко Маас по телевизия А Ер Де, цитиран от ТАСС.

Според нас е неразбираемо защо сега се протестира толкова много срещу гласуването по пощата. В Германия е невъзможно да си представим подобно нещо, каза министърът.

Джо Байдън обяви какъв президент ще бъде

Това, което се случва в Америка, не отговаря напълно на демократичната култура, с която свързваме САЩ. В тази връзка се надяваме, че процесът ще бъде бърз, а резултатите ще бъдат установени, каза Маас, цитиран от БТА.

И добави: Важно е след това всички участници да ги приемат. Това е в съответствие с демократичните правила. Лесно е да си победител, но понякога е много трудно да си губещият, отбеляза германският първи дипломат.

Последвайте канала на

Novini.bg
1575 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Васо Сръбския

2020.11.06 | 08:32

3
Хайко тоя е някъв богоизбран а? Некъф чифутски боклук ми цитирате май?
а

2020.11.06 | 08:20

2
Хайко,МАААзнен,или си прост или нищо не разбираш от политика а си сложен на пост заради сексуалната ти орентация на евро педал !САЩ никога не са били демократични,винаги са управлявани от лобита и корпоративни олигарси,демокрацията е свързана и с човешко отношение,прикриват го с уж расова толерантност,социална политика но нито едното нито другото го има...това е държава с все още съществуващи кланове Клу Клусклан. А колко народ избиха от предизвикано от тях войни,никои пак не ги брои....германците и Японците,говедата ви го слагат от 1945г без да мрънкате и правите нещо,но да раздавате демокрация из цяла Европа и света сте сред първите с говедата.
.

2020.11.06 | 07:40

1
"В Германия е невъзможно да си представим подобно нещо, каза министърът." - Разбира се! В Германия си е фашизъм и диктатура от бая години вече, но това не значи, че сте пример за подражание!

Добави коментар

Водещи новини