Над 85 млн. американци са участвали в ранното гласуване за президентските избори

  • 31 октомври 2020 06:44

  • 1230
  • 4
Над 85 млн. американци са участвали в ранното гласуване за президентските избори
© Gettyimages (архив)

Над 85 милиона американци вече са подали бюлетини за президентските избори, включително девет милиона в щата Тексас, където според властите ранното гласуване е надминало избирателната активност от 2016 г., предаде Ройтерс.

Ранното гласуване отбелязва рекорди в САЩ. На национално ниво участието на избирателите е повече от 60 процента от цялата избирателна активност през 2016 г., показват данни на информационния източник "Проект за изборите в САЩ".

Тексас обаче е едва вторият щат след Хавай, където още преди изборния ден на 3 ноември вече е надмината избирателната активност отпреди четири години. Безпрецедентно високото ниво на предварително гласуване отразява както големия интерес към надпреварата между президента републиканец Доналд Тръмп и съперника му демократ Джо Байдън, така и желанието на много от избирателите да избегнат рисковете от заразяване с коронавирус при струпването на голям брой хора в изборния ден.

Над 80 милиона американци вече са гласували на президентските избори в САЩ

Над 20 милиона американци, включили се в ранното гласуване към днешна дата, не са гласували на изборите през 2016 г., показват данни на демократическата аналитична фирма "Таргет смарт".

Днес е последният ден от ранното гласуване в няколко щата, включително Джорджия и Аризона.

Тексас - вторият по население американски щат, не е гласувал за кандидат-президент на демократите от 1976 г., но според социологическите проучвания Байдън води сред избирателите, включили се в ранното гласуване. Допитванията също така показват, че кандидатът на демократите на практика е с изравнени позиции с президента в Тексас. Тръмп спечели в щата с 9 пункта разлика през 2016 г., когато избирателната активност според властите е била 8 969 226, съобщава БТА.

Кампанията на Тръмп цитира свои вътрешни анализи, според които президентът води със стотици хиляди гласове сред хората, участвали в ранното гласуване.

Последвайте канала на

Novini.bg
1230 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Mark

2020.10.31 | 10:42

4
Сега Google плаща $ 11570 до $ 12500 на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя===>> Smartlife3.com/
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.10.31 | 08:40

1
А в рускенефа има ли за кой друг да гласуваш освен за диктатора Путин?! НЯМА! Там опозицията се избива или подтиска! ТОВА Е САМАТА ИСТИНА РУСКЕНЕФСКИ БОКЛУЦИ! Да живее демокрацията , долу тоталитаризма!
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2020.10.31 | 09:32

3

Тъп руслямски кълвач! Аз имам семейство бе пeдepacт! Ти какво имаш, бе пeдepacт?! Имаш нищо бе пeдepacт Руснаците не са лоши, ПРОСТИ СА! Не си научиха урока със прогнилото СеСеСеРе сега историята се повтаря! И не ми говори за ''морално разложен'' това бяхте и оставате вие русофилите, които поставяте педеРуския интерес пред БЪЛГАРСКИЯ! Ето това са ''морално разложените'' хора! Да не говоря, че не си знаете и историята, тоест , хем сте морално загнили хем куцате интелектуално. Или на чист български език, МАЛОУМНИЦИТЕ сте вие русофилите! И съм си споко, демокрацията ни е в подем, за разлика от вас червени педеРуски мозъчета, милеещи за скотския живот, които не искат да ходят да живеят в Рускенефа ами бягат в ''лошия'' запад

Какво ревеш бе, хомо?

2020.10.31 | 09:24

2
Или те е страх, че лошите руснаци ще те изпратят в Сибир, защото си морално разложен? Споко, нали вече е демокрация и пендалята сте на почит.

Добави коментар

Водещи новини