Доналд Тръмп обеща най-добрия план за икономическа помощ, но след изборите

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обеща днес възможно най-добрия план за икономическа помощ, но след изборите на 3 ноември, съобщава БТА.

Републиканецът Тръмп обвини демократите, които контролират Камарата на представителите, че не преговарят добросъвестно.

Десет ключови щата, които ще решат изхода от президентските избори в САЩ

"След изборите ще постигнем най-добрия план за съживяване (на икономиката), който някога сте виждали, тъй като мисля, че (ние, републиканците,) ще си върнем (долната) камара" на Конгреса от демократите", увери той.

Тръмп разкритикува председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, че "иска да спаси лошо управлявани и белязани от престъпност градове и щати, (контролирани от демократите)", и я обвини, че не желае "да помогне на хората".

Президентът републиканец, който се бори за преизбиране на 3 ноември, и демократката Пелоси се обвиняват взаимно за задънената улица около подготвяния голям пакет на стойност около 2 трилиона долара за стимулиране на американската икономика, пострадала тежко от пандемията от новия коронавирус.

В края на март демократите и републиканците в Конгреса договориха спешно гигантски план за икономическа помощ в размер на 2,2 трилиона долара, който включваше помощи за безработица от 600 долара седмично. Той обаче изтече в края на юли. Оттогава преговорите между двете водещи американски партии за нов план със стимули са в задънена улица, въпреки че според експерти той е необходим за съживяване на икономическата активност.

Коментари

  1. 2020.10.27 | 23:44
    Някакви им начертали апокалипсиса и нашите мишки хайде на далаверата, прибирайте ги в лудницата моля ви се
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет