Милиардерът Майкъл Блумбърг финансира кампанията на Джо Байдън в Тексас и Охайо в седмицата преди изборите

  • 27 октомври 2020 15:00

  • 282
  • 0
Милиардерът Майкъл Блумбърг финансира кампанията на Джо Байдън в Тексас и Охайо в седмицата преди изборите
© gettyimages

Милиардерът Майкъл Блумбърг възнамерява да похарчи 15 милиона долара, за да помогне на кандидата на демократите за президент Джо Байдън да победи президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в щатите Тексас и Охайо в последната седмица от предизборната кампания. Това съобщи в. "Ню Йорк таймс", цитирайки високопоставен сътрудник на Блумбърг, предаде БТА.

Блумбърг е бивш кмет на Ню Йорк и неуспешен участник в тазгодишните първични избори на демократите за президент. Той обеща да похарчи 100 милиона долара от личните си средства в подкрепа на кампанията на Байдън за изборите на 3 ноември.

Блумбърг се е съсредоточил върху Флорида като щат, който може да привлече към Байдън, а днес той се съгласи да добави Тексас и Охайо в масирана телевизионна рекламна кампания, след като неговият екип му показал данни, че има шанс те да бъдат спечелени.

Десет ключови щата, които ще решат изхода от президентските избори в САЩ

Блумбърг също така ще усили рекламите за Байдън във Флорида. На изборите през 2016 г. Тръмп спечели Тексас и Охайо и запазването на тези два щата е от решаващо значение за шансовете му да бъде преизбран, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
282 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини