Барак Обама подкрепи лично Джо Байдън на митинг в Пенсилвания

  • 22 октомври 2020 06:31

  • 549
  • 1
Барак Обама подкрепи лично Джо Байдън на митинг в Пенсилвания
© Getty Images

Бившият президент на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият се включи днес за първи път в предизборната кампания в подкрепа на кандидата на демократите Джо Байдън, който е в оспорвана надпревара с президента републиканец Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския броени дни преди изборите на 3 ноември, предадоха информационните агенции.

На митинг на открито във Филаделфия - най-големият град в щата Пенсилвания, Обама, който бе президент осем години с вицепрезидент Байдън, прикани хората да гласуват за кандидата на демократите. Присъстващите на митинга слушаха речта на Обама в своите автомобили, които бяха около 300 на брой, отбелязва Асошиейтед прес.

Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, който запазва значителна популярност сред американците, критикува политиката на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за борба с Ковид-19, неговата реакция на расистките безредици и отношението му към президентския пост.

Първият том от мемоарите на Барак Обама излиза на 17 ноември

Според Обама Тръмп не е проявил интерес към добросъвестно изпълнение на президентската длъжност и се отнася към нея като към "риалити шоу, с помощта на което може да привлича внимание".

Бившият президент заяви, че Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския не може да защити американците от пандемията от новия коронавирус. "Той даже не можа да вземе най-простите мерки, за да защити себе си", отбеляза Обама. "Джо ще постави тази пандемия под контрол с план за безплатно тестване и безплатни ваксини за всеки американец и ще направи така, че нашите герои на първа линия никога да не молят другите държави за оборудването, от което се нуждаят", увери Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият.

Бившият американски президент коментира и публикацията на "Ню Йорк таймс", че една от фирмите на Тръмп има банкова сметка в Китай. "Ние знаем, че той продължава да работи с Китай, защото има тайна китайска банкова сметка. Как е възможно това?", попита Обама.

Той припомни и друга публикация на "Ню Йорк таймс", според която Тръмп е платил само 1500 долара данъци през 2016 г. и 2017 г., и коментира, че вероятно работещите в магазин за сладолед са платили по-големи данъци от настоящия президент.

Повечето жители на Пенсилвания гласуваха за Обама на президентските избори през 2008 г. и 2012 г. През 2016 г. те подкрепиха кандидата на републиканците Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Пенсилвания е един от щатите, които се смятат за ключови за изхода от президентските избори на 3 ноември.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
549 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.10.22 | 07:25

1
Барак Обама кажи на Америка за Борисов и вещиците, с които контактуват

Добави коментар

Водещи новини