САЩ готови за незабавна среща с Русия за ядрените оръжия

  • 20 октомври 2020 17:59

  • 994
  • 6
САЩ готови за незабавна среща с Русия за ядрените оръжия
© Getty Images/Guliver

Съединените щати казаха, че са готови за незабавна среща с Русия, за да бъде финализирано споразумение за контрол върху ядрените оръжия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Оценяваме желанието на Руската федерация за постигане на напредък по въпроса за контрола върху ядрените оръжия", заяви в комюнике говорителката на Държавния департамент Морган Ортегас.

Тя изрази надежда, че Русия ще даде необходимите пълномощия на своите дипломати за постигане на надеждно споразумение.

По-рано днес Русия заяви готовност да замрази общия брой на своите ядрени бойни глави, ако САЩ направят същото, така че двете страни да удължат с една година последния си голям договор за контрол върху оръжията. "Русия предлага удължаване на новото споразумение СТАРТ с една година и е готова заедно със САЩ да поеме политически ангажимент за "замразяване" на броя на ядрените бойни глави, притежавани от страните, за този период", заяви руското външно министерство.

Русия изрази готовност да замрази броя на ядрените си бойни глави, за да бъде удължен важен договор със САЩ

 

Последвайте канала на

Novini.bg
994 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Тодор

2020.10.20 | 18:39

2
Договор с американци не струва и хартията на която е написан.
ДО ИЦО

2020.10.21 | 10:02

6
ЯЖ МИ ХУУУУУУУУУУУУЯ,КРАВЕШКО ЛАЙНО
ИЦО

2020.10.20 | 18:54

3
Щото договорите с руските алкашки струва - за справка Украйна и договора за връщането на ядрените оръжия от територията на Украйна в Русия - в договора е записано че "..... Руската Федерация е ГАРАНТ за териториалната цялост и неприкосновенност на Украйна.... " ! Нещо да кажеш руска подлого????
Кор

2020.10.20 | 22:26

5
Ице успокой се. Пийни си лекарството, ще ти стане лошо. Договора за който говориш НАТО не трябваше да се разширява . Така, че виж пак Мустафа кфо що каже и драсни.
контрольор

2020.10.20 | 18:23

1
тези па не се наядоха на ядрено оръжие като и на децата е ясно че е важен носителя торпедо ракета самолет корабен снаряд имат ядрени глави да разхвърлят цялата земя из космоса и парче да не остане от никой даже от дълбочинните им скривалища но руснаците пак искаха да се презапасят щото носителите са им кекави
Бат САЛИ

2020.10.20 | 20:07

4
Като на бащати семето

Добави коментар

Водещи новини