САЩ готови за незабавна среща с Русия за ядрените оръжия

Съединените щати казаха, че са готови за незабавна среща с Русия, за да бъде финализирано споразумение за контрол върху ядрените оръжия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Оценяваме желанието на Руската федерация за постигане на напредък по въпроса за контрола върху ядрените оръжия", заяви в комюнике говорителката на Държавния департамент Морган Ортегас.

Тя изрази надежда, че Русия ще даде необходимите пълномощия на своите дипломати за постигане на надеждно споразумение.

По-рано днес Русия заяви готовност да замрази общия брой на своите ядрени бойни глави, ако САЩ направят същото, така че двете страни да удължат с една година последния си голям договор за контрол върху оръжията. "Русия предлага удължаване на новото споразумение СТАРТ с една година и е готова заедно със САЩ да поеме политически ангажимент за "замразяване" на броя на ядрените бойни глави, притежавани от страните, за този период", заяви руското външно министерство.

Русия изрази готовност да замрази броя на ядрените си бойни глави, за да бъде удължен важен договор със САЩ

 

Коментари

 1. 2020.10.20 | 18:39
  Договор с американци не струва и хартията на която е написан.
  1. 2020.10.21 | 10:02
   ЯЖ МИ ХУУУУУУУУУУУУЯ,КРАВЕШКО ЛАЙНО
  2. 2020.10.20 | 18:54
   Щото договорите с руските алкашки струва - за справка Украйна и договора за връщането на ядрените оръжия от територията на Украйна в Русия - в договора е записано че "..... Руската Федерация е ГАРАНТ за териториалната цялост и неприкосновенност на Украйна.... " ! Нещо да кажеш руска подлого????
 2. 2020.10.20 | 22:26
  Ице успокой се. Пийни си лекарството, ще ти стане лошо. Договора за който говориш НАТО не трябваше да се разширява . Така, че виж пак Мустафа кфо що каже и драсни.
 3. 2020.10.20 | 18:23
  тези па не се наядоха на ядрено оръжие като и на децата е ясно че е важен носителя торпедо ракета самолет корабен снаряд имат ядрени глави да разхвърлят цялата земя из космоса и парче да не остане от никой даже от дълбочинните им скривалища но руснаците пак искаха да се презапасят щото носителите са им кекави
  1. 2020.10.20 | 20:07
   Като на бащати семето
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет