Отстраниха заради лъжа журналиста, който трябваше да бъде модератор на втория дебат между Тръмп и Байдън

  • 16 октомври 2020 06:55

  • 2075
  • 0
Отстраниха заради лъжа журналиста, който трябваше да бъде модератор на втория дебат между Тръмп и Байдън
© Getty Images/Guliver (Архив)

Американският журналист, който трябваше да бъде модератор на несъстоялия се втори дебат между кандидатите на президентските избори другия месец, защото излъгал за свой туит във връзка с президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предадоха световните агенции.

Стив Скъли от телевизия Си-СПАН бе избран да води дискусията между републиканеца Тръмп и кандидата на демократите Джо Байдън, който трябваше да се проведе в Маями вчера. Дебатът обаче в крайна сметка бе отменен, след като президентът даде положителна проба за новия коронавирус, а след това отказа да се съгласи на виртуален дуел със своя съперник.

По-рано Тръмп нападна Скъли в Туитър, критикувайки го, че е против кандидатурата му.

Тогава журналистът попита от акаунта си в същата социална мрежа бившия директор на комуникациите в Белия дом Антъни Скарамучи дали да отговори на президента. В отговор Скарамучи, който работи за Тръмп само 10 дни, след което бе уволнен и се превърна в негов яростен критик, посъветва Скъли да не го прави.

На другия ден журналистът увери, че не е питал бившия комуникационен стратег на президента и че акаунтът му е бил хакнат.

Впоследствие обаче Скъли признал, че е излъгал, и вчера телевизия Си-СПАН обяви, че го отстранява от работа за неопределен срок.
Тръмп реагира много бързо на съобщението. "Ето че пак бях прав! Дебатът бе манипулиран", коментира американският президент в Twitter.

Последвайте канала на

Novini.bg
2075 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини