Камала Харис: Изслушването на съдия Ейми Кони Барет в Сената по време на пандемия е безотговорно

  • 12 октомври 2020 21:58

  • 726
  • 4
Камала Харис: Изслушването на съдия Ейми Кони Барет в Сената по време на пандемия е безотговорно
© Gettyimages

Започналото днес изслушване в Сената на номинираната от Тръмп за върховен съдия Ейми Кони Барет по време на пандемия е безотговорно, заяви сенаторката и кандидат за вицепрезидент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис, съобщи БТА.

Над 50 души бяха на едно и също място на закрито в продължение на часове, заяви Харис чрез видеовръзка, като обвини републиканците, че излагат на опасност служителите на Конгреса. Въпреки че трима сенатори, двама от които членове на сенатската комисия по правосъдието, дадоха положителни проби за COVID-19, републиканското мнозинство игнорира здравия разум и не направи тестове за вируса на всички членове на комисията, заяви Харис.

Тръмп номинира консервативна съдийка за член на Върховния съд

"Сенатът по-скоро трябваше да има за приоритет план за спасяването на семействата", засегнати от пандемията, добави Харис, като разкритикува сенаторите републиканци, че са поставили "своите приоритети" пред тези на останалите американци. Двадесет и два дни преди президентските избори в САЩ те (републиканците) последователно се противопоставят на народната воля и имат за цел да отменят правата и защитите, създадени от законодателството за здравното осигуряване на бившия президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, заяви още Камала Харис.

Съдия Барет, консервативен магистрат на 48 години, е с висока репутация сред традиционалистките религиозни кръгове, чиито възгледи тя споделя, особено що се отнася до абортите, отбелязва Франс прес. Тя е практикуващата католичка и майка на седем деца.

В Съединените щати, където само една четвърт от населението се определят като атеисти или без религия, представителите на Демократическата партия избягват да атакуват религиозните убеждения, които според някои влияят силно на правните разбирания на съдия Барет. По тази причина демократите предпочитат да се фокусират върху това, че според тях процесът на утвърждаването й като върховен съдия е нелегитимен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
726 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.10.13 | 05:34

3
no kak da prejiveem mizernoto si nastoqshte

2020.10.13 | 06:36

4
плагодари се на проруските факултети и докторати, превърнаха политиката във война с пеофесорски кражби

2020.10.13 | 01:20

2
Ти недей плямпа много Езичник, вярвате в кварталните богове
Чичо

2020.10.12 | 22:32

1
Цигано-мулатката се изказа ...... Ха-ха-ха !!! Ще си изядат г.зовете от яд, че няма да сложат поредната зомби-чифутска вещица, а ще бъде нормална християнка на тоя висш пост !

Добави коментар

Водещи новини