Бил Гейтс преговаря за експериментален лек

  • 09 октомври 2020 15:25

  • 6742
  • 2
Бил Гейтс преговаря за експериментален лек
© Getty (архив)

Американската фармацевтична фирма Eli Lilly and Company е започнала преговори с фондацията Бил и Мелинда Гейтс за евентуално закупуване на експериментално лекарство срещу COVID-19, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

От компанията са изразили готовност да предоставят на благотворителната организация на един от създателите на високотехнологичния гигант Microsoft Бил Гейтс и съпругата му Мелинда Гейтс определено количество (точният брой дози не се съобщава) от препарат, разработен въз основата на антитела.

При евентуално постигане на споразумение медикаментът би могъл да бъде предоставян на бедни страни. "Вероятно първите доставки ще бъдат направени след март следващата година", са допълнили представители на фармацевтична компания.

Междувременно от японската фирма Fujifilm са посочили, че са се надявали да пуснат свой медикамент срещу COVID-19 до началото на април 2021 г. "Ние работим усилено", са посочили още от компанията.

Проф. Христо Мермерски: Китайци ми откраднаха лек за COVID-19

Eli Lilly and Company (създадена през 1876 г. в щата Индиана) е специализирана в производството на лекарства.

Fujifilm (образувана през 1934 г.) е започнала своята дейност с производство на фотоапарати и камери. В началото на този век компанията е създала подразделения, занимаващи се с фармация.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
6742 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.10.09 | 17:26

1
Няма кажи му, че няма да стане и след месец март
Батко на кратко

2020.10.12 | 09:51

2
тоа педал го знаем вече,да отива на майната си

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини