Пелоси иска комисия да определи дали Тръмп е годен да изпълнява функциите си

  • 09 октомври 2020 09:50

  • 377
  • 1
Пелоси иска комисия да определи дали Тръмп е годен да изпълнява функциите си
© Getty Images/Guliver (архив)

Председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси предприе вчера законови стъпки за създаването на комисия в Конгреса, която да определи дали президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е годен да изпълнява длъжността си, предаде Асошиейтед прес.

Действията на Пелоси се основават на 25-ата поправка на американската конституция, според която правомощията на президента се прехвърлят на вицепрезидента в случай на смърт или неспособност за изпълняване на задълженията.

Личният лекар на Тръмп разкри кога президентът може да поднови публичните си прояви

Броени седмици преди президентските избори в САЩ на 3 ноември Пелоси заяви, че Тръмп трябва да разкрие повече информация за здравословното си състояние, след като даде положителна проба за COVID-19.

Тя се фокусира върху "странната публикация" на президента в Туитър, в която той заяви, че преустановява обсъжданията за нов помощен пакет заради коронавируса. Пелоси заяви също така, че американците имат право да знаят кога точно се е заразил президентът с коронавируса.

"Обществото трябва да бъде осведомено за здравословното състояние на президента", изтъкна Пелоси, преди да се позове на 25-ата поправка, за да задейства създаването на специалната комисия.

Тръмп бързо реагира в Туитър на действията на Пелоси.

"Лудата Нанси е тази, която трябва да бъде прегледана. Не я наричат Лудата без причина!", написа американският президент в социалната мрежа.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХАха

2020.10.09 | 14:56

1
Хиените започнаха да се активират

Добави коментар

Водещи новини