Башар Асад: В САЩ избират шеф на корпорация

  • 08 октомври 2020 10:34

  • 389
  • 0
Башар Асад: В САЩ избират шеф на корпорация
© Getty (архив)

В САЩ не избират президент, а директор на корпорация, това е казал сирийският държавен глава Башар АсадБашар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 г. Той е лидер на партия Баас и пред РИА Новости.

По думите на лидера на близкоизточната страна вотът за Белия дом (на 3 ноември 2020 г.) е приличал на събрание на управителен съвет на компания. "Избира се нов генерален директор на голяма фирма", е коментирал той.

Според Асад не би трябвало да се очаква някаква радикална промяна на позициите на Вашингтон във вътрешната и външната политика. "Един директор напуска поста си, а на негово място идва друг. Новият шеф обаче надали ще промени радикално политиката на корпорацията", е казал още президентът на Сирия.

"Държавният глава на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се опита да води самостоятелна политика. Това обаче едва не стана повод за падането му от власт", е посочил Асад.

С тези думи събеседникът на руската медия е визирал процедурата по импийчмънт.

Долината камара на американския парламент (Камарата на представителите), в която опозиционните на Тръмп демократи са мнозинство, в края на миналата година е започнала процедура по отстраняването на президента от власт. Според вносителите на проекта държавният глава е оказвал натиск върху украинските власти да разследват опонента на Тръмп Джо Байдън.

През февруари Сенатът във Вашингтон (където представителите на излъчилите Тръмп републиканци са мнозинство) е отхвърлил исканията на опозицията и снел обвиненията към президента на САЩ.

Импийчмънтът на Тръмп не мина

Последвайте канала на

Валери Зайцев
389 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини