Избори в САЩ: Вицепрезидентски дебат в Юта

  • 08 октомври 2020 07:55

  • 355
  • 0
Избори в САЩ: Вицепрезидентски дебат в Юта
© Getty Images/Guliver

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс и опонентката му Камала Харис се поздравиха от разстояние в началото на дебата си - нагледен пример, че пандемията от коронавирус остава доминиращ въпрос в надпреварата за изборите през ноември, съобщи Ройтерс.

Двамата кандидати за вицепрезидентския пост излязоха на сцената в Университета на Юта в Солт Лейк Сити, помахаха на хората в публиката, които бяха с маски и на безопасно разстояние едни от други. След това си кимнаха един на друг и заеха местата си, разположени на 3,6 метра разстояние.

"Американският народ стана свидетел на най-големия провал на която и да било президентска администрация в историята на нашата страна", бяха първите думи на кандидатката на Демократическата партия за вицепрезидент на САЩ.

"Нашата страна премина през изпълнен с предизвикателства период тази година. Но искам американският народ да знае, че още от първия ден президентът Тръмп постави здравето на Америка на първо място", каза в отговор Пенс, който ще се бори за преизбиране на 3 ноември като подгласник на Доналд Тръмп.

Модератор на дебата е ръководителката на бюрото във Вашингтон на в. Ю Ес Ей тудей Сюзан Пейдж, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
355 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини