Байдън ще участва в дебат с Тръмп, ако експертите кажат, че е безопасно

  • 06 октомври 2020 06:52

  • 250
  • 0
Байдън ще участва в дебат с Тръмп, ако експертите кажат, че е безопасно
© Getty Images/Guliver

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън заяви вчера, че е готов да участва в дебата с президента Доналд Тръмп, насрочен за следващата седмица, ако здравни експерти заявят, че е безопасно, предаде Ройтерс.

Тръмп се лекуваше от Ковид-19 във военна болница извън Вашингтон, но вече е изписан и продължава лечението си в Белия дом.

Доналд Тръмп напусна болницата и отпътува за Белия дом

Диагнозата повдигна въпроса дали е безопасно да се провеждат дебати преди изборите на 3 ноември. Планирано е втората среща лице в лице на Байдън и Тръмп да се проведе на 15 октомври в Маями, щата Флорида. Третият дебат е планиран за 22 октомври в Нешвил, щата Тенеси.

"Ако учените кажат, че е безопасно и дистанцията е безопасна, смятам, че всичко е наред. Ще направя това, което експертите кажат, че е подходящо да се направи", заяви пред медиите Байдън, който през уикенда даде негативен тест за Ковид-19. След това той замина на предизборна среща във Флорида.

Дори след изписването на Тръмп от болницата, той ще трябва да продължи лечението си, защото е започнал петдневен курс на лечение с приеманото венозно лекарство ремдесивир. Нормалният карантинен период за лицата, които дадат положителен тест за новия коронавирус, е 14 дни, отбелязва агенцията.

Тръмп често е омаловажавал заплахата от пандемията, която вече е заразила 7,4 милиона американци и отне живота на над 209 000, а Байдън го е критикувал, че не приема здравните проблеми достатъчно сериозно.

Очаква се дебатът на кандидатите за вицепрезидент Майк Пенс и Камала Харис да се проведе в сряда, както е планирано. И двамата са дали негативни тестове за Ковид-19, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини