Заразеният с коронавирус президент на САЩ не се нуждае от "допълнителен кислород"

  • 03 октомври 2020 07:49

  • 1376
  • 1
Заразеният с коронавирус президент на САЩ не се нуждае от "допълнителен кислород"
© Getty Images/Guliver (Архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който беше диагностициран с коронавирус, започна да приема противовирусния препарат ремдесивир.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Той не се нуждае от "допълнителен кислород". Това съобщи лекуващият лекар на 74-годишния държавен глава, кандидатирал се за втори мандат, Шон Конли, цитиран от агенциите.

"Радвам се да съобщя, че президентът се справя много добре. Не се нуждае от никакъв допълнителен кислород, но, след като се консултирахме със специалисти, решихме да започнем лечение с препарата ремдесивир. Той завърши приема на първата доза (от лекарството) и си почива", се казва в изявлението на лекаря, което публикува в профила си в Туитър прессекретарят на Белия дом Кейли Макенани.

 

Тръмп влезе в болница

 

Междувременно няколко часа след пристигането си във военномедицинския център "Уолтър Рийд" в щата Мериленд Тръмп съобщи в профила си в Туитър, че с него всичко е наред. "Мисля, че всичко върви добре. Благодаря на всички! Обичам ви!", написа той.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1376 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.10.03 | 17:03

1
Ще му мине бързо. Това е Пунта Мара. Сигурен начин Дони да спечели изборите. Гениално. Скоро ще”оздравее”, ще докаже както винаги е казвал, че това е вид грип. Ще бъде герой и отново 4 години не му мърдат в Белия Дом. А оня изкуфял старец ще диша прахта на републиканците, ще носи храна на сина си в пандиза и ще спи с маска. Голям спектакъл. Който го е измисли евала!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини