Ким Чен-ун изпрати послание на Доналд Тръмп

  • 03 октомври 2020 06:35

  • 4411
  • 0
Ким Чен-ун изпрати послание на Доналд Тръмп
© Getty Images/Guliver (Архив)

Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, изпрати послание за съпричастност до президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския след новината, че е заразен с коронавируса. В него той му пожелава всичко най-хубаво и изразява надежда, че американският държавен глава ще се възстанови скоро, съобщиха севернокорейските държавни медии, цитирани от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Севернокорейският лидер изразява своята съпричастност и отправя "сърдечни поздрави" към Доналд и Мелания ТръмпМелания Тръмп Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 година в заможно семейство в Севница, Словения. Баща й е бил, предаде Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

"Той искрено се надява те да се възстановят възможно най-скоро", посочи КЦТА. "Той изразява увереност, че те със сигурност ще се справят".
Тръмп и Ким изградиха безпрецедентни отношения помежду си. Между тях се състояха първите в историята срещи между действащ президент на САЩ и севернокорейски лидер.

Усилията Северна Корея да бъде накарана да се откаже от ядрената си програма в замяна на вдигане на санкциите навлязоха в застой, след като тези срещи не доведоха до споразумение за ядрено разоръжаване, но двамата лидери продължиха да си разменят послания, отбелязва Ройтерс.

 

Тръмп влезе в болница

 

Благопожелания на Тръмп изказа и бразилският президент Жаир Болсонаро.

"Пожелавам бързо възстановяване за президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и на първата дама Мелания", написа той във Фейсбук. "С вяра в Бог те скоро ще се възстановят и работата по управлението на страната и по кампанията за преизбирането му няма да бъде засегната".

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
4411 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини