Анализаторът Мартин Табаков разкри на кого симпатизират американците

  • 02 октомври 2020 07:52

  • 809
  • 0
Анализаторът Мартин Табаков разкри на кого симпатизират американците
© Getty Images, архив

Международният анализатор Мартин Табаков коментира, че дебатът между опонентите в президентската битка в САЩ не е довел до нищо съществено. Кандидатът на Републиканците Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и този на Демократите - Джо Байдън не са променили мнението на избирателите, които вече знаят за кого ще гласуват.

Табаков потвърди пред бТВ, че след дебата данните сочат, че  48% подкрепят Байдън, а 41% - Тръмп. Такива обаче са и предварителните социологични данни преди самия дебат. 

Мартин Табаков изтъкна, че Байдън има един минус и той е, че се възприема като част от статуквото.

"А в САЩ е модерно да се бунтуват сега срещи статуквото. Младите избиратели не се въодушевяват от Джо Байдън", аргументира мнението си анализаторът. 

Дебатите Тръмп-Байдън се превърнаха в хаотичен спектакъл

По думите му американците в момента се интересуват от три важни неща - което се случва с COVID, икономиката и здравеопазването. По тези въпроси пък Тръмп и Байдън имат коренно различно мнение, каза още Табаков.

Кадър: бТВ

На другия край на света пък стои конфликтът в Нагорни Карабах. Табаков анализира, че това е студен конфликт, който добива моменти на ескалация. Последната такава е била през юли тази година. През юли тази година пак е имало напрежение. Според Табаков Русия е замесена в конфликта между Азербайджан и Армения, но стои по-встрани. Турция обаче подкрепя Азербайджан, каза той. И отправи критика към поведението на посланика на Азербайджан  Наргиз Гурбанова, която преди дни в ефира на бТВ даде оценка как медиите у нас изграждат образа на Турция. По думите на Табаков в дипломацията не е редно по този начин посланик да защитава друга държава.

Последвайте канала на

Novini.bg
809 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини