Щерка на ексшеф на СЕК влезе в затвора заради секскулт

  • 01 октомври 2020 10:54

  • 1328
  • 0
Щерка на ексшеф на СЕК влезе в затвора заради секскулт
© Getty (архив)

Клеър Бронфман, дъщеря на бившия президент на Световния еврейски конгрес (СЕК) Едгар Бронфман, е била осъдена на шест години и девет месеца затвор в Ню Йорк.

Четиридесет и една годишната жена вчера е признала вината си по вчера пред магистрати в най-големия американски град, разглеждащи делото NXIVM. Тя е заявила пред магистратите, че е извършвала манипулации с кредитни карти и укривала човек, нелегално пребиваващ в САЩ.

Процесът е започнал преди около две години и първоначално Бронфман е отхвърляла обвиненията. Тя е твърдяла, че компанията  NXIVM е помагала на хора в личностното им развитие и се е занимавала с благотворителност. Жената по-късно е признала вината си и получила ефективна присъда.

NXIVM е била създадена в град Олбани, щата Ню Йорк, през 1998 г. Официално това е била фирма с предмет на дейност маркетинг на много нива и консултантски услуги. Зад паравана на бизнеса е действал зловещ секскулт.

Убитият с арбалет германец е бил гуру на секскулт?

Една от основните фигури на "компанията" Кийт Раниер е принуждавал последователките си да правят секс с него, подлагал ги продължителни диети за отслабване и източвал техните банкови сметки и карти. Освен това членовете на сектата (и от двата пола) са били подлагани на физически и психически тормоз.

Раниер (роден през 1960 г. в град Ню Йорк) и използващ псевдонима Авангард е бил арестуван в Мексико през зимата на 2018 г. по искане на САЩ. Миналата година мъжът е бил признат за виновен в сексуална експлоатация на няколко жени и момичета, нелегален трафик на хора, финансови машинации и документни измами. Магистратите в Голямата ябълка са насрочили произнасянето на присъдата на Раниер за 27 октомври 2020 г. Според данни на вестник Ню Йорк пост той може да влезе в затвора до края на дните си.

Клеър Бронфман е получавала огромни суми от баща си - родения в Канада милиардер Едгар Бронфман (1929 – 2013 г.), още докато той е бил жив. Предприемачът е създал и бил собственик на бизнесимперия, занимавала се с редица дейности (производство на алкохолни напитки, медии и други). Той е оставил на седемте си деца около три милиарда щатски долара.

Бронфман е бил начело на СЕК от 1979 г. до 2007 г. Благодарение на дейността му през 80-те години на миналия век много евреи са получили възможност да се преселят от Съветския съюз в Израел.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1328 0

Свързани новини

Водещи новини