Медия: САЩ са изправени пред предизвикателство

"Дебатът във вторник ясно показа, че най-сериозната заплаха за изборите е самият президент", гласи заглавието на в. "Ню Йорк таймс".

Гневното настояване на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в последните минути на дебата във вторник, че няма начин президентските избори да се произведат без измама заради масовото гласуване по пощата се равнява на невероятно изявление от действащ президент на САЩ, че ще се опита да оспори резултата, като се обърне към съда, Конгреса или улицата, ако не бъде преизбран, пише американското издание.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския

Всичко, което заяви в двубоя си с кандидата-президента на демократите Джо Байдън, Тръмп вече е казвал през последните седмици в туитове и на митинги. Досега обаче той не беше заявявал това пред толкова голяма публика, колкото тази във вторник вечерта.

Нападките на Тръмп за честността на предстоящите избори дават да се разбере, че една страна, която успешно организирани президентски избори от 1788 г. насам, в периоди на гражданска и световни войни, и природни бедствия, сега е изправена пред най-тежкото предизвикателство в историята си за начина, по който избира лидер и предава властта по мирен път, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Дебатите Тръмп-Байдън вероятно са гледани по-малко от дебатите през 2016 г.


"Байдън набра рекордни средства, а негови сътрудници описват като "железопътна катастрофа" представянето на Тръмп в дебата", гласи заглавието на британския в. "Гардиън". След дебата заместник-ръководителката на предизборния щаб на Байдън и директор на комуникациите му Кейт Бедингфилд съобщи, че щабът е получил 3,8 милиона долара между 22 и 23 ч. чрез сайта на демократите за набиране на средства "АктБлу", което е рекорд по събрани средства за един час.

Джо Байдън

Тръмп успя да удари някои от слабите места на Байдън, например когато го попита дали подкрепя увеличаване на местата във Върховния съд (Байдън не даде отговор) и когато натисна Байдън да се разграничи от левичарския Зелен нов курс за мерки за околната среда. Тези моменти обаче бяха засенчени от отказа на Тръмп да осъди белите расисти и от това, че почти постоянно прекъсваше Байдън и водещия Крис Уолъс, коментира "Гардиън".

Привържениците на двамата кандидати останаха с усещането, че дебатът няма да повлияе съществено на избирателните нагласи в която и да било посока. Републиканците не очакваха Тръмп да изгуби подкрепа, но и не очакваха и да я увеличи. Само пет седмици преди изборите президентът изостава в допитванията на национално ниво и в ключовите щати.

Дебатът беше може би най-подходящата възможност за Тръмп да промени насоката на надпреварата, която е забележително стабилна, с малка преднина за Байдън, през едно необичайно бурно лято, отбелязва Гардиън".

Коментари

  1. 2020.10.01 | 10:52
    Ало пропагандата. Къде е Хънтър Байден?
    1. 2020.10.01 | 11:42
      Носи данъчните декларации на Доналд Дък.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет