Постоянният представител на Китай в ООН се противопостави на обвиненията на САЩ срещу във връзка с COVID-19

  • 24 септември 2020 21:03

  • 925
  • 1
Постоянният представител на Китай в ООН се противопостави на обвиненията на САЩ срещу във връзка с COVID-19
© Getty Images

Китайският постоянен представител в ООН Чжан Цзюн днес разкритикува САЩ заради обвиненията им по адрес на Пекин във връзка с COVID-19, съобщи БТА.

Чжан направи това по време на видеоконференция на Съвета за сигурност на ООН, посветена на бъдещето на управлението на света, в която взеха участие държавни ръководители и министри. Реакцията на китайския представител бе провокирана от американските обвинения, че Китай е отговорен за разпространението на пандемията от коронавируса.

Обвиниха китайски дипломати в политическа активност в САЩ

"Стига толкова! Създадохте достатъчно проблеми в света. Преди да сочите с пръст другите, кажете каква е причината за седемте милиона заразени и над 200-те хиляди починали в САЩ", заяви китайският представител, който обвини Вашингтон, че разпространява "вируса на дезинформацията".

В същото време постоянната представителка на САЩ в ООН Кели Крафт изрази позицията на Съединените щати, че много страни имат много по-малък принос от тях във финансирането на борбата с коронавируса по линия на ООН.

Крафт каза, че САЩ са отпуснали над 900 милиона долара на ООН за борба със заразата, докато други страни са дали много по-малко. Като пример тя даде Нигер - 4,6 милиона долара, Република Южна Африка - 8,4 милиона долара, Индонезия - 5 милиона долара, Виетнам - 9,5 милиона долара, Тунис - 600 хиляди долара.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
925 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Иван

2020.09.24 | 22:28

1
МНОГО ЯСНО ЧЕ КИТАЙ Е ВИНОВЕН!!! ТОВА ГО ЗНАЯТ И ДЕЦАТА!!! А ОТДЕЛЕН Е ВЪПРОСА ЧЕ ГО КРИХА С МЕСЕЦИ! ЗАСЛУЖАВАТ СВЕТОВНА ИЗОЛАЦИЯ ,МАМИЦАТА ИМ!

Добави коментар

Водещи новини