Българите в САЩ да внимават с уличните протести заради смъртта на Бриона Тейлър

Посолството на България във Вашингтон отправи предупреждение към всички наши сънародници в САЩ. То е във връзка с очакванията за масови протести заради смъртта на Бриона Тейлър. 

"Предвижда се през тази седмица в гр. Лувъл, Кентъки, да бъде обявено решението на главния прокурор на щата относно привличането на полицейски служители към наказателна отговорност за смъртта на Бриона Тейлър през м. март 2020 г. Очаква се, каквото и да е решението, то да предизвика вълнения и улични сблъсъци между взаимно противопоставящи се групи от граждани", обявиха от посолството.

"Призоваваме всички българи, които са в този район, да избягват местата, на които се събират множество хора и да спазват указанията на местните власти и полицейски органи, вкл. при обявяване на вечерен час. При необходимост от оказване на съдействие, можете да се свържете с Посолството на Република България във Вашингтон на тел.: (202) 387-5770", съобщиха още от българската мисия зад граница.

Стрелба в Луисвил при протестиращи срещу смъртта на Бриона Тейлър

През март Америка бе шокирана след убийството на Бриона Тейлър, която бе убита при престрелка между приятеля й и полицаи. Тя е поредната афроамериканска жертва, която разбуни духовете в Щатите. САЩ пламна заради расистките обвинение, че животът на чернокожите не се зачита. Това стана и след смъртта на Джордж Флойд. Движението "Black lives matter" пък премина извън границите на САЩ и доби популярност и в други страни. 

Коментари

  1. 2020.09.23 | 14:45
    Приятелят и е стрелял, а тя е посегнала да вземе оръжие и тогава е застреляна, но никой не пише за това.
  2. 2020.09.23 | 13:59
    Въпроса е защо на първо място приятеля и е стрелял по полицай. Ч.ерно ли е, ря.зано ли е .... проблем, не че съм ра.сист но до доказване на противното за мене са една сг.ан до.лна
  3. 2020.09.23 | 13:58
    Въпроса е защо на първо място приятеля и е стрелял по полицай. Черно ли е, рязано ли е .... проблем, не че съм расист но до доказване на противното за мене са една сган долна
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет