Макрон пред ООН: Светът не може да бъде доминиран от враждата между Китай и САЩ

Светът не може да бъде доминиран от враждата между Китай и Съединените щати, заяви днес президентът на Франция Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на пред ООН, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Колкото и голяма тежест да имат тези две световни сили, ние имаме възможности за маневри. От нас зависи дали ще ги използваме и от нас зависи да определим собствените си приоритети в тази обстановка, каза френският президент във видеоречта си на Общото събрание на ООН.

"Стратегията за максимален натиск, която се прилага от няколко години, до момента не е направила възможно да се спрат дестабилизиращите дейности на Иран или да се гарантира, че той няма да се сдобие с ядрени оръжия", каза Макрон, цитиран от Ройтерс.

Тръмп пред ООН: Китай трябва да бъде държан отговорен за пандемията от коронавирус

"Ето защо Франция, заедно с германските и британските си партньори, ще продължи да настоява за пълно прилагане на споразумението от Виена от 2015 г. и няма да приеме то да бъде нарушавано от Иран", допълни той.

Френският президент поиска обяснения от Русия за отравянето на критика на Кремъл Алексей Навални и предупреди, че Париж няма да позволи използването на химически оръжия.

Коментари

  1. 2020.09.23 | 11:28
    макарон иди да е@еш баба си и стига се прави на мъж.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет