Стана ясно кой е изпратил писмо с рицин на Тръмп

  • 22 септември 2020 21:13

  • 2078
  • 1
Стана ясно кой е изпратил писмо с рицин на Тръмп
© gettyimages (архив)

Жената, задържана на канадско-американската граница по обвинение, че е изпратила писмо с рицин на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, е канадска гражданка, съобщи БТА, позовавайки се на телевизия Си Ти Ви.

Източници в правоохранителните органи са потвърдили за медията, че 53-годишната Паскал Ферие е родена във Франция, но през 2016 г. получила канадско гражданство, предаде ТАСС. Канадката е била три месеца в затвор в Тексас за незаконно носене на оръжие и подправяне на шофьорска книжка. След като била освободена през пролетта на 2019 г., тя се върнала в Канада.

Има арестуван за изпратения рицин на Тръмп

Вчера канадската полиция, съвместно със служители на звената за работа с химически, биологически, радиоактивни и взривни материали, са обискирали жилище на канадката в Сен Убер, провинция Квебек. Ферие трябваше да се яви вчера пред съдия в Бафъло, щата Ню Йорк, за да й бъдат повдигнати обвинения, но съдебното заседание беше пренасрочено за днес.

На 20 септември беше съобщено, че служители на гранично-митническата служба на САЩ са задържали на канадско-американската граница човек, който вероятно е изпратил на президента на САЩ писмо, съдържащо отровното вещество рицин. Човекът се опитвал да влезе в САЩ, въпреки че границата е затворена заради пандемията.

Силите за сигурност на САЩ на крак - опитаха да отровят Доналд Тръмп

Ден по-рано телевизия Си Ен Ен съобщи, че по-рано миналата седмица служители на американските правоохранителни органи са прехванали адресирано до президента писмо, съдържащо рицин. Предполага се, че задържаната жена е изпратила общо 6 писма - до президента на САЩ и до затвори в Южен Тексас. Засега не са открити нейни връзки с политически или терористични групи, но разследването продължава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2078 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.09.23 | 00:33

1
къде е ония охлюв-ганьо балкански, който знае всичко и написа коментар, че било от Русия, новичок във вид на прах, ама да изглежда като рицин- бла-бла, да муго тура в устата проста

Добави коментар

Водещи новини