Си Цзинпин отговори на Тръмп

Китайският президент Си Цзинпин каза днес на Общото събрание на ООН, че Пекин "няма намерение да води нито Студена война, нито гореща война с която и да било страна", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ще продължим да изглаждаме различията и да уреждаме споровете с другите чрез диалог и преговори", каза Си в предварително записано изявление на форума на световните лидери, който тази година се провежда виртуално заради пандемията от коронавирус.

Гутериш призова за избягване на нова Студена война между САЩ и Китай

Отдавна назряващите напрежения между САЩ и Китай стигнаха връх заради коронавируса. Той се появи в Китай миналата година и Вашингтон обвинява Пекин в непрозрачни действия, които са допринесли за разпространението на заразата. Китай отрича твърденията на САЩ.

"Изправени пред вируса, трябва да укрепим солидарността и да го преодолеем заедно. Трябва да следваме науката и да дадем водеща роля на Световната здравна организация", каза Си.

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви планове САЩ да напусне СЗО и обяви базираната в Женева агенция на ООН за марионетка на Китай.

Тръмп пред ООН: Китай трябва да бъде държан отговорен за пандемията от коронавирус

Си говори в речта си и по темата за климата. Той каза, че страната му ще достигне пик в емисиите на въглероден диоксид преди 2030 г. и ще постигне въглеродна неутралност преди 2060 г.

Той даде сигнал, че Китай ще изпълни ангажиментите си, поети в Парижкото споразумение за климата, и призова всички страни да търсят екологични механизми за възстановяване на световната икономика в епохата след COVID-19.

Коментари

 1. 2020.09.23 | 01:54
  Китай са най-големите замърсители. А СЗО си мълчаха за вируса когато се разпространяваше в Китай. Явно са на друг свят
 2. 2020.09.23 | 01:05
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com
 3. 2020.09.22 | 22:10
  Това не е политичесйа война а борба за разпределение на дялове преди този неотралитет, едните като се откажат другите стават излишни
 4. 2020.09.22 | 22:02
  Китай са превели днес 50 млн на ООН за борба с корона вируса. Китай превеждат млн и на СЗО. Китай си купуват мълчание,и липса на разследавне на корона аферата.Китай корумпират и без това корумпираните международни организации,и така ги убиват като някакъв авторитет.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет