Посолството на България в САЩ с предупреждение за бурята "Бета"

Посолството на България в САЩ отправи предупреждение към българите във връзка с идването на бурята "Бета". В съобщение на официалната страница във фейсбук се дава подробна информация за движението на бурята. 

Очаква се тропическата буря „Бета“, която се развива в Мексиканския залив, да достигне крайбрежията на щатите Тексас и Луизиана с ветрове със скорост около и над 100 км/ч.

"Най-засегнати ще бъдат районите около градовете Галвестън и Хюстън в Тексас, както и около Лейк Чарлс и Ню Орлиънс в Луизиана. Очакват се покачване на морското равнище и на нивата на реките, наводнения и трайни прекъсвания в електрозахранването", уведомяват от посолството.

Тайфунът Майсак заплашва с проливни дъждове и силен вятър Китай и Южна Корея

"Призоваваме всички наши сънародници, които се намират в тези райони, стриктно и без забавяне да изпълняват указанията на местните власти, вкл. тези за евакуация. При необходимост от съдействие, можете да се свържете с Посолството на Република България във Вашингтон на тел.: (202) 387-5770, най-близкото представителство на всяка друга държава-членка на Европейския съюз или местните служби на Червения кръст", се казва още в съобщението.

Коментари

  1. 2020.09.21 | 08:02
    Да се заличите ,дано! Всичките кравари,тормозещи света! В дън земя да се затриете!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет