Съдия в САЩ блокира решението за забрана на приложението "УиЧат"

Американска съдийка одобри иска на потребители на "УиЧат" (WeChat) да бъдат отложени ограниченията на федералното правителство, които щяха да направят популярното предложение почти невъзможно за използване, предаде Асошиейтед прес.

В решението си съдия Лоръл Бийлър от Калифорния каза, че действията на правителството ще засегнат правата на потребителите, произтичащи от Първата поправка, тъй като забраната на приложението ги лишава от платформа за комуникация.

"УиЧат" е много популярна платформа сред говорещите китайски американци и е един от малкото начини за комуникация с приятели, семейство, клиенти и бизнес партньори в Китай. Приложението е собственост на китайския технологичен гигант "Тенсент".

Групата потребители на "УиЧат" внесе жалба, след като Министерството на търговията каза, че ще забрани свалянето му от магазините за приложения от 23,59 часа днес.

Правителството на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския взе под прицел "УиЧат" с мотива, че застрашава националната сигурност и сигурността на личните данни, допълва БТА.

Коментари

  1. 2020.09.20 | 22:56
    Много ми харесва това име: Уи чат. Един голям Уи чат и за БСП.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет