В Северна Каролина започнаха да пращат бюлетините за гласуване по пощата

Американският щат Северна Каролина стана първият, в който започнаха да се изпращат на гласоподаватели бюлетини за изборите на 3 ноември, предаде ДПА, цитирани от БТА.

В идните седмици и другите щати ще започнат да правят същото.

Над 618 000 гласоподаватели в Северна Каролина са поискали да получат бюлетини за гласуване по пощата. Това е безпрецедентно, посочват местните изборни власти.

Очаква се на изборите рекорден брой хора в целите САЩ да гласуват по пощата, за да избегнат струпване в изборните секции във време на коронавирусна пандемия.

Американците, загинали в ПСВ, са загубеняци и неудачници, смята Тръмп

Същевременно стана ясно, че Тръмп е получил подкрепата на водещ полицейски синдикат, обединяващ 355 000 полицейски служители в страната, предаде Ройтерс. Става дума за синдиката Братски орден на полицията.

Междувременно екипът за преход във властта на опонента на Тръмп - демократа Джо Байдън, подписа меморандум за разбирателство с администрацията на Тръмп за започване на планиране на потенциално предаване на властта, предаде Асошиейтед прес. Подобна стъпка се изисква по силата на закона за преход в президентската власт. Подобна практика - тази на официалната федерална подкрепа за президентски екип за преход във властта - беше официално установена за първи път през 2012 г., за да се гарантира, че президентските кандидати са подготвени да поемат задълженията си в Белия дом, ако спечелят изборите.

Преди четири години двамата претенденти за поста - Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26 и Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, имаха офиси и персонал в една и съща сграда, подготвяйки се за преход във властта преди изборния ден.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет