Тръмп възнамерява да лиши от федерално финансиране Ню Йорк, Вашингтон и други градове

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския възнамерява да лиши от федерално финансиране градове като Ню Йорк, Вашингтон, Сиатъл и Портланд, защото властите там не възпрепятстват "анархията, насилието и разрушенията".

Меморандумът за това на американския лидер беше публикуван от Белия дом, предадоха агенциите.

Тръмп нарече разбойници протестиращите пред Белия дом след изборната му реч

"Моето правителство няма да позволи да се отделят долари от федералните данъци за финансиране на градове, които позволяват да се превръщат в зони на беззаконие", се казва в документа.

Според меморандума правителството ще започне проверка по отношение на отделянето на федерални средства на Сиатъл, Портланд, Ню Йорк и Вашингтон. "Изключително важно е федералното правителство да преосмисли използването на федерални фондове от юрисдикции, допускащи анархия, насилие и разрушения в градовете на Америка", отбеляза президентът на САЩ.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо реагира на новината в Туитър и заяви, че Тръмп се опитва да спре финансирането на градове и щати, което те трябва да получат, за да се възстановят от коронавирусната пандемия.

"Той не е някакъв крал. Той не може да "лиши от финансиране" град Ню Йорк", написа Куомо. "Това е незаконно". 

Коментари

 1. 2020.09.03 | 15:43
  В голям бардак се намира Америка в момента. В моменти като този трябва да ценим това, което имаме тук в Европа и България. Да, може много неща да се подобрят, и трябва да опитваме, но все пак трябва да се замислим и да оценим хубавите неща.
  1. 2020.09.04 | 17:25
   Прекалено краен си и си мислиш, че в другите държави само цветя и рози. Имат огромни проблеми, огромни дългове, емигранти, престъпност, изключително високи застраховки и скъпи жилища, много лошо здравеопазване - и тук става дума само за напълно развити държави и т.н. много проблеми, но ние не можем да оценим хубавото, това е голям проблем
  2. 2020.09.03 | 18:52
   "Хубавите неща" са само прекрасната ни природа, варварски унищожавана от варварската ни държава!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет