Тръмп намалява с една трета американските войници в Ирак

  • 28 август 2020 19:01

  • 331
  • 0
Тръмп намалява с една трета американските войници в Ирак
© Getty Images

Съединените щати могат да намалят броят на американските войници в Ирак с приблизително 3500, съобщи в петък "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на няколко официални служители.

В момента Пентагонът разполага с 5200 действащи войници в близкоизточната страна, като намаляването с една трета би довело до свиване на техния брой към нивата от 2015 година, посочва бизнес изданието.

Американски войници ранени при сблъсък с руски сили в Сирия

Преди седмица американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския даде знак за идеята за ограничаване на военното присъствие в района, като отбеляза, че това скоро може да бъде факт. Тогава Тръмп заяви пред иракският премиер Мустафа ал Кадими, който беше на визита в Белия дом, че се надява американските войски да напуснат скоро Ирак.

На въпрос дали американските войски ще напуснат Ирак след три години, Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския каза, че изтеглянето ще се случи "скоро" и че той желае Ирак да може да се защити, след като САЩ напуснат територията на страната. Тогава президентът на САЩ добави, че ще разговаря с Ал Кадими за военните и петролните проекти. Президентът подчерта, че двете страни имат добри отношения и че заедно побеждават ИДИЛ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини