Тръмп ще бъде главното действащо лице и в четирите вечери на конгреса на републиканците

  • 24 август 2020 16:51

  • 318
  • 0
Тръмп ще бъде главното действащо лице и в четирите вечери на конгреса на републиканците
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще произнесе реч и в четирите вечери на започващия днес Национален конгрес на Републиканската партия. С последната от тях той официално ще приеме номинацията да бъде нейният кандидат за президент на изборите през ноември, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В конгреса ще участват още децата на Тръмп, редица лидери от Републиканската партия, както и американци, които консерваторите възхваляват като важни фигури в културната война.

Тази вечер ще говорят още вицепрезидентът на САЩ Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и, бившият американски постоянен представител в ООН Ники Хейли и семейната двойка от Мисури, която размаха оръжие пред протестиращи от движението "Животът на чернокожите има значение" пред имението си.

За разлика от 2016 г. Тръмп влиза в президентската надпревара с пълната подкрепа на елита на републиканците, макар и да изостава в проучванията за изборните нагласи в национален мащаб и в най-важните за изхода на изборите щати.

Тръмп пуска ваксина предизборно?

Четиридневното участие на президента - на фона на пандемия, отнела живота на над 170 000 американци - ще бъде от решаващо значение за него, за да структурира посланието си, основано на разпалване на междукултурни различия, национализъм и икономическа експанзия, отбелязва ДПА.

В изказванията си президентът вероятно ще продължи да обвинява Китай за коронавирусната пандемия и ще представи себе си като единствения човек, способен да възстанови икономиката. Но Тръмп влиза в конгреса и след седмица на негативни водещи заглавия в новините, свързани с него, включително арестуването на бившия шеф на кампанията му Стив Банън и критиките на неговата сестра към характера му в тайни аудиозаписи.

Последвайте канала на

Novini.bg
318 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини