Протестът пред сградата на профсъюзите в Портланд бе обявен от властите за бунт

Протест снощи в Портланд отново бе обявен от властите за бунт, когато протестиращите приближиха сградата на полицейските профсъюзи, блокираха шосе и подпалиха кофи за боклук, а полицията се опита на потуши среднощните безредици в най-големия град на щата Орегон, съобщи БТА.

Протестът беше разпръснат почти веднага след като бе организиран пред сградата на Полицейската асоциация на Портланд.

Федералните агенти в Портланд са получили 270 травми за месец

Предишната вечер демонстрантите се събраха пред същата сграда, но бяха разпръснати, след като в нея възникна пожар. Протестиращите приближиха сградата от близкия парк. Шосето бе блокирано от протестиращите, а от подпалените кофи за боклук по средата на улицата се издигаха пламъци.

Полицията започна да изтласква тълпата от близо 200 души далеч от сградата, а срещу полицаите полетяха бомбички, които раниха двама служители на реда. Единият от тях получи силно изгаряне на лицето.

На ранените беше оказана медицинска помощ на място. Някои протестиращи се завърнаха при сградата на полицейските профсъюзи, след като полицията опразни района. Според правоохранителните органи шосето отново е било блокирано.

Множество хора бяха арестувани, съобщи полицията, без да дава повече подробности. След убийството на Джордж Флойд в Минеаполис в Портланд има протести всяка нощ.

Коментари

  1. 2020.08.10 | 19:01
    Сигурно има грешка. Бунтове в САЩ не може да има. Там всичко е наред и хората са доволни от живота си, живеейки в най-голямата "демокрация". Бунтове може да има само в Русия, защото се там се управлява с диктатура. Интересно обаче, защо не виждам снимки от Русия.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет