В Полша Майк Помпейо ще подпише споразумение за увеличаване на американското военно присъствие

  • 10 август 2020 06:58

  • 373
  • 1
В Полша Майк Помпейо ще подпише споразумение за увеличаване на американското военно присъствие
© Getty Images/Guliver (Архив)

При предстоящото посещение на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо във Варшава се очаква той да подпише договор за увеличаване на американското военно присъствие в Полша с още 1000 войници, предаде ДПА, позовавайки се на шефа на полската президентска канцелария.

Помпейо ще подпише споразумението, представлявайки президента Доналд Тръмп. Договорът е осъществяване на дело на декларация, подписана миналата година от президентите на САЩ и Полша, каза Кшищоф Шчерски.

Държавният секретар на САЩ ще направи тази седмица обиколка в четири централно- и източноевропейски страни, започвайки във вторник от Чехия.

Обиколката му включва също Словения, Австрия и Полша. Във Варшава го очакват на 15 август.

Споразумението за по-близко военно сътрудничество предвижда също от военна база Форт Нокс (щата Кентъки) да бъде прехвърлен в Полша част от щаба на Пети корпус на американската армия,пояснява БТА.

Сега в Полша са разположени около 4500 американски военни. Засилването на присъствието в страната бе обявено на фона на планирано изтегляне на 11 900 американски военнослужещи от Германия, с което числеността им там ще се намали на 24 000 души.

 

САЩ санкционираха китайски представители за репресиране на малцинства

Последвайте канала на

Novini.bg
373 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
NINA

2020.08.10 | 09:11

1
SEGA RYSIA TRIABVA DA OTVORI BAZI V LATINSKA AMERIKA KYBA

Добави коментар

Водещи новини