Тръмп подписа укази в помощ на икономиката по време на пандемията

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския подписа четири указа, насочени към облекчаване на икономическите последици от пандемията от коронавирус, изпълнявайки заплахата си да действа еднолично, ако Конгресът не одобри законопроекта за стимулиране, предадоха световните агенции.

Отделен указ цели осигуряване на повече помощи за безработни, а друг предвижда облекчения върху изплащането на студентски заеми. Трети указ преустановява при определени условия изгонване от жилище при неплащане на наем, а четвърти отменя някои данъци върху заплатите.

Доналд Тръмп: Ако сте преболедували COVID-19 - дарявайте плазма!

Реалният ефект от тези укази предстои да се види, тъй като възможностите на Белия дом да действа без одобрението на Конгреса са ограничени, предаде БТА.

Изплащането на увеличени помощи при безработица на стойност 600 долара седмично изтече миналия месец, а мораториумът върху принудителното освобождаване на жилище също приключи.

И двете мерки бяха част от стимули на стойност близо 3 трилиона долара, одобрени от Конгреса по-рано тази година.

Доналд Тръмп удължи програмата за помощ за малкия бизнес

Указът на Тръмп е за 400 долара седмично, но източникът на финансиране не е ясен.

На пресконференция от голф игрището му в щата Ню Джърси Тръмп каза, че демократите се опитват да "държат тази жизненоважна помощ като заложник" и добави, че все още се надява на сделка с Конгреса "на по-късна дата".

Тръмп посочи, че обявява данъчна ваканция за данъците върху заплатите за американци, които получават по-малко от 100 000 долара годишно. Той каза още, че указите ще действат или от 1 септември, или със задна дата - от 1 август до края на годината.

Тръмп разкри кога най-рано САЩ ще разполагат с ваксина срещу коронавируса

"Ако бъда преизбран, планирам да опростя тези данъци, т.е. да направя тази данъчна ваканция постоянна", увери президентът.

В петък последните преговори Белия дом и законодателите демократи се провалиха. Ключовите проблемни пунктове бяха размерът на помощите при безработица и искането на демократите за оказване на федерална помощ на отделните щати.

Коментари

  1. 2020.08.09 | 06:49
    Чичо Дончо, вятър те вее на бяла кремълска кобила . Сега , когато стана ясно, че американците са омерзени от тъпотии ти и колаборацията с Джуджака и втори мандат няма да видиш, започна да им обещаваш невъзможни неща . Ама то и при приятелчето ти Джучко ситуацията не е по-розова, тъй че си свиркай-път ви се пише и на двамата.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет