САЩ наложиха санкции на трима души и една компания

САЩ наложиха днес санкции на трима души и на базирана в Малта компания, обвинявайки ги, че са действали като контрабандна мрежа и са допринесли за нестабилността в Либия, предаде Ройтерс.

Американското министерство на финансите заяви, че е включило в черния списък Фейсал ал Уади, обвинявайки либийския гражданин в трафик на наркотици и контрабанда на либийски петрол в Малта.

Заедно с него в санкционния списък попадат двамата му съучастници - Мусбах Мохамед Уади и Нурдин Милуд Мусбах, както и базираната в Малта компания "Алуефак" (Alwefaq) и корабът "Марая", който според министерството е използван за контрабандни операции.

Ссъперничеството за контрол над контрабандни маршрути, петролни обекти и транспортни възли е ключов фактор за конфликта в Либия и лишава либийските граждани от икономически ресурси, азяви министерството. С днешната стъпка се замразяват всичко активи в САЩ на включените в санкционния списък персони и се забранява на американски граждани да влизат във взаимоотношения с тях.

"Фейсал ал Уади и неговите съучастници пренасят контрабандно петрол от Либия и използват страната за транзитен пункт за трафик на наркотици", каза американският заместник-министър на финансите Джъстин Музинич."САЩ са решени да разкрият незаконните мрежи, експлоатиращи ресурсите на Либия за собствена изгода във вреда на либийските граждани", допълни той.

Коментари

  1. 2020.08.07 | 06:42
    Смешници!
  2. 2020.08.06 | 22:01
    Тримата души си го преместиха от единия в другия крачол.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет