Бурята Исаяс донесе силни дъждове и ветрове в Канада, след като причини смъртта на шест души в САЩ

  • 05 август 2020 20:26

  • 645
  • 0
Бурята Исаяс донесе силни дъждове и ветрове в Канада, след като причини смъртта на шест души в САЩ
© pixabay

Бурята Исаяс донесе силни дъждове и ветрове в Югоизточна Канада, след като остави по пътя си най-малко шест жертви по Източното крайбрежие на САЩ, съобщи БТА.

Очаква се до утре Исаяс да отслабне и да се разсее, след като днес се придвижи над канадската провинция Квебек, обяви  Националният център на САЩ по ураганите.

Жертвите на тропическата буря Исаяс в САЩ вече са четири

Исаяс връхлетя Източното крайбрежие на САЩ в понеделник вечерта като ураган с максимална скорост на ветровете му, достигаща до 140 км/ч. След като се придвижи над Северна Каролина обаче, степента му беше понижена до тропическа буря.

В окръг Бърти в Северна Каролина най-малко двама души загинаха, а десетина бяха ранени в резултат на торнадо, предизвикано от Исаяс. В Ню Йорк стихията причини значителни материални щети, събори дървета и електрически стълбове и причини смъртта на човек в района Куинс, съобщи на пресконференция кметът Бил де Блазио. Той отбеляза, че Исаяс е една от най-сериозните, макар и с кратка продължителност стихии, връхлитали Ню Йорк след супербурята Санди през 2012 г.

По един загинал имаше и в щатите Мериленд, Пенсилвания и Делауер. Над 3 милиона души са без електричество в североизточните части на САЩ според сайта poweroutage.us (специализиран сайт, показващ къде в САЩ има спирания на тока). Най-много те са в Ню Джърси и Ню Йорк.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
645 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини