Външно с предупреждение за пожарите в Калифорния

Четвърти ден в окръг Ривърсайд, Южна Калифорния, САЩ, има горски пожар, който е овладян до момента едва с 5%. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). Оттам отправиха предупреждение към българите, които имат път към Ривърсайд или живеят там, да бъдат предпазливи.

"Съветваме българските граждани, които живеят на територията на окръга, да следят съобщенията на местните власти за принудителни и препоръчителни евакуации, да съблюдават мерките за предпазване от дим като носене на маски и ограничаване на излизанията от вкъщи поради влошеното качество на въздуха", се казва съобщението на Външно.

При нужда, българските граждани могат да се свържат с Генералното консулство на Република България в Лос Анжелис в работно време на следния телефон: 00 13104786700 и в извънработно време на дежурeн телефон: 00 13104373606

1300 пожарникари се борят с пожара в Калифорния

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg .

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за…”.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет