Тръмп посети щата Флорида, заплашен от урагана Исаяс и пандемията

  • 01 август 2020 07:37

  • 573
  • 0
Тръмп посети щата Флорида, заплашен от урагана Исаяс и пандемията
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд Тръмп посети щата Флорида, който е от жизненоважно значение за преизбирането му през ноември, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп произнесе предизборна реч пред шерифи от Флорида, като се опита да хвърли вината за повишаването на равнището на престъпността в някои от най-големите градове на САЩ върху кметовете от Демократическата партия. Президентът заплаши да изпрати федерални сили на реда да защитят общностите, които той определи като застрашени.

Доналд Тръмп предложи изборите за президент да се отложат

"Те защитават престъпници и (Джо) Байдън е против смъртното наказание дори за убийци на полицаи", заяви Тръмп пред стотици привърженици, които отидоха да чуят речта му на събитието за шерифи на пистата на международното летище във Флорида. "Виждам го в Бостън, където имате животното, убило толкова много хора на Бостънския маратон, те току-що върнаха смъртната му присъда обратно на предишната инстанция. Това е нелепо!", добави президентът на САЩ.

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън е вероятният кандидат на Демократическата партия и съперник на Тръмп на предстоящите през ноември избори. Байдън е подкрепял смъртното наказание в продължение на голяма част от кариерата си, но миналата година призова за премахването му на федерално равнище и да се подтикнат отделните щати да направят същото.

Тръмп се опитва да се представи като поддръжник на реда и законността и да спечели нерешилите за кого да гласуват избиратели, притеснени от продължаващите повече от два месеца протести срещу полицейската бруталност и расовото неравноправие.

Тръмп не иска да променя датата на изборите, но и не иска опорочени избори

Преди да замине за Вашингтон Тръмп отново обвини Байдън, че подкрепя намаляването на бюджетите на полицията, допълва БТА.

В Белия дом президентът се срещна с членове на Националната асоциация на лидерите на полицейски организации, която подкрепи Барак Обама на изборите през 2008 и 2012 г., но подкрепя преизбирането на Тръмп. "Изборът ви е между мен и някой, който няма представа какво прави", заяви Тръмп.

По време на посещението си във Флорида Тръмп участва и в среща, за да разгледа борбата с Ковид-19 и подготовката за приближаващия ураган Исаяс, който се очаква да достигне Южна Флорида днес.

Извънредно положение е обявено в части на Флорида

"Това е доста голяма буря", заяви президентът, като призова живеещите във Флорида към предпазливост.

Флорида отбеляза днес 257 нови жертви на коронавируса, най-високият брой до момента. Броят на жертвите на Ковид-19 в щата достига рекордни равнища за четвърти пореден ден.

Щатът Флорида се смята за жизненоважен за шансовете за преизбиране на Тръмп. Той спечели с преднина от 1,2 на сто през 2016 г., но повечето проучвания показаха, че изостава след Байдън. Президентът заяви пред медиите, че вярва в щата, който е избрал за свой дом и посочи големия брой поддръжници, събрали се по пътя на президентския автокортеж по време на посещението му.

Ураганът Исаяс достигна Бахамите и се превърна от тропическа буря в ураган от категория 1, с ветрове, които достигат до 130 км/ч, съобщава Франс прес.

Бахамите се готвят за урагана Исаяс

Очаква се стихията да се усили днес и да остане ураган през идните два дни, съобщава Националният център на САЩ за ураганите. 

Последвайте канала на

Novini.bg
573 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини