Тръмп се противопостави на премахването на паметника на Теодор Рузвелт в Ню Йорк

  • 22 юни 2020 10:03

  • 1276
  • 2
Тръмп се противопостави на премахването на паметника на Теодор Рузвелт в Ню Йорк
© Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви днес, че се противопоставя на премахването на паметника на Теодор Рузвелт пред Музея за естествена история в Ню Йорк, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Решението за премахването на паметника бе взето вчера на фона на демонстрациите срещу расизма в Съединените щати и по света след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд при задържането му на 25 май от бял полицай в американския град Минеаполис.

Статуята изобразява 26-ия президент на Съединените щати Теодор Рузвелт на кон, следван от вървящи пеша индианец и чернокож. Според мнозина паметникът символизира расовата дискриминация и колониалната експанзия.

Паметник на Теодор Рузвелт в Ню Йорк ще бъде демонтиран

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви вчера, че подкрепя идеята на музея да премахне паметника, защото той "изобразява чернокожите и коренните жители като подчинени и расово низши".

"Нелепо, не го правете", написа днес Тръмп в Туитър.

Последвайте канала на

Novini.bg
1276 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.06.22 | 12:31

2
Колонизирането на целия континент е станало с масово унищожаване (геноцид) на коренното население. След това се докарват робите от Африка. Днес внуците на хората които са направили това, трябва много добре да знаят, че техните прадеди са престъпници. Престъпници, агресори, военнолюбци там има в изобилие и в днешно време.
ако

2020.06.22 | 10:23

1
ако питаш мен, цялата държава трябва да я демонтират. изградена е върху костите на убитите местни жители и с поттта и кръвта на милиони роби.

Добави коментар

Водещи новини