Тръмп подновява предизборните митинги в четири щати

  • 11 юни 2020 06:29

  • 478
  • 1
 Тръмп подновява предизборните митинги в четири щати
© Getty Images

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви, че подновява предизборните си митинги, като идната седмица той ще бъде в четири щата, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Екипът на Тръмп засега не съобщава нищо за санитарните условия, при които ще протекат проявите във Флорида, Аризона, Северна Каролина и Оклахома така че да се избегне разпространението на коронавируса.

Президентът на САЩ никога не е криел нетърпението си да се върне към предизборните прояви, които преустанови временно през март заради пандемията от коронавируса.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския категорично се противопостави да идеята да бъдат прекръстени военни бази, носещи имена на генерали на Конфедерацията, предава БТА.

"Някои предложиха да се прекръстят 10 легендарни военни бази", каза Тръмп в Туитър и допълни, че тези бази са част от американското наследство и неговото правителство дори не проучва такава възможност. Президентът призова за уважение към армията.

Десет бази на сухопътните сили, всички разположени в южните части на страната, носят имената на бивши военни от силите на Конфедерацията. Така например базата Форт Браг в Северна Каролина, която е най-голямата в страната, носи името на генерал Бракстън Браг, известен преди всичко заради загубата на голямата битка за Чатануга през 1863 г. В Джорджия пък има база, кръстена на Хенри Бенинг, генерал привърженик на робството, пледирал за създаването в южните щати на "робокрация".

До призивите и предложенията за смяната на имената на базите се стигна в момент на вълна от протести в САЩ срещу расизма и полицейското насилие.

Същевременно Белият дом обяви, че поставя последните щрихи в предложението за реформа на полицията и в идните дни то може да бъде направено обществено достояние, предаде Ройтерс, като цитира говорителката на президенството Кейли Макенани.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
478 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.06.11 | 07:41

1
ВЕЛИКА СТРАНА, ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини