В Ню Орлиънс полицията използва сълзотворен газ срещу демонстранти

  • 04 юни 2020 12:06

  • 504
  • 2
В Ню Орлиънс полицията използва сълзотворен газ срещу демонстранти
© getty images

Полицията в американския град Ню Орлиънс използва снощи сълзотворен газ срещу хиляди демонстранти, които се опитваха да пробият полицейски кордон, за да преминат по мост над река Мисисипи, по време на протести заради смъртта на чернокожия Джордж Флойд, предаде Асошиейтед прес. Сблъсъците станаха часове след митинг и поход, започнали от сградата на градския съвет в Ню Орлиънс.

Някои протестиращи скандираха обиди по адрес на полузащитника на местния отбор по американски футбол "Ню Орлиънс сейнтс" Дрю Брийз, който по-рано вчера беше критикуван от известни спортисти, между които и Леброн Джеймс, както и от свои съотборници, след като каза в интервю, че е против това да се коленичи при изпълнение на националния химн.

Повече от 10 000 души са били арестувани по време на протести срещу расизма и полицейската бруталност на цялата територия на САЩ, според Асошиейтед прес. В Лос Анджелис са около една четвърт от арестите, следват Ню Йорк, Далас и Филаделфия. Много арести са извършени за дребни провинения като нарушение на полицейския час и неизпълнение на разпореждане демонстранти да се разпръснат. Стотици са арестувани за кражби с взлом и мародерство.

Последвайте канала на

Novini.bg
504 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
стринка Юлияна

2020.06.04 | 16:04

2
трябва напалм да ползват

2020.06.04 | 13:40

1
Малко им е.

Добави коментар

Водещи новини