Бионсе иска справедливост за Джордж Флойд

  • 30 май 2020 21:58

  • 2576
  • 2
Бионсе иска справедливост за Джордж Флойд
© gettyimages

Световната звезда Бионсе Бионсе Био̀нсе Жизел Ноулс-Картър (на английски: Beyoncé Giselle Knowles-Carter) е американска певица, актриса, поиска справедливост за афроамериканеца Джордж Флойд, който почина по време на полицейски арест в Минеаполис, предаде БТА, позовавайки се на АФП.

Бионсе Бионсе Био̀нсе Жизел Ноулс-Картър (на английски: Beyoncé Giselle Knowles-Carter) е американска певица, актриса, призова за участие в петиция, събрала досега над 7 милиона подписа. Певицата отправя призива си във видеопослание от около 50 секунди, качен миналата нощ в Инстаграм, където тя има 147 милиона абонати.

"Всички бяхме свидетели на убийството му посред бял ден. Съкрушени сме и отвратени", казва тя на фона на пиано. "Не се обръщам само към цветнокожите. Независимо дали сте бял, черен, със смесена кръв или какъвто и да било друг, сигурна съм, че се чувствате отчаян от расизма, съществуващ днес в Америка. Не можем повече да извръщаме поглед", допълва 38-годишната знаменитост, самата тя афроамериканка. "Да, някой беше обвинен, но справедливостта още не е раздадена", посочва тя.

Арестуван е полицаят, притиснал към земята починалия при арест цветнокож в Минеаполис

Връзка, добавена в профила й в Инстаграм, препраща към официалния й сайт, на който е поместена снимка на Джордж Флойд и хаштаг #Wecantbreathe ("Не можем да дишаме") - позоваване към последните думи на Флойд, умоляващ белия полицай с коляно на шията му да отслаби натиска.

Петицията в сайта Change.org с искане на справедливост, към която Бионсе Бионсе Био̀нсе Жизел Ноулс-Картър (на английски: Beyoncé Giselle Knowles-Carter) е американска певица, актриса, призовава интернет потребителите да се присъединят, вече е събрала над 7 милиона подписа. Тя е последвана и от звездите Ариана Гранде и Карди Би. Други американски знаменитости също се надигнаха, за да изразят негодуванието си от смъртта на Джордж Флойд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2576 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.05.31 | 08:09

2
Щях да се изненадам, ако не беше Бионсе заедно с другите черни фашисти.

2020.05.31 | 07:43

1
Никъде не се разбра, защо полицаите са се държали така. От афект ли, от скука ли, или са психясали. Е така му скимва на полицая и го затиска без причина.

Добави коментар

Водещи новини